Leidsters Honki Ponk voor gesloten deur

Van een onzer verslaggevers
Schiedam-Kinderdagverblijf Honki Ponk blijft voorlopig gesloten, ondanks de aankondiging van directrice M. van Wolferen dat de opvang gisteren weer open zou gaan. De leidsters van Honki Ponk die zich om zeven uur bij de ingang van de diverse vestigingen meldden, konden er niet in. De sloten bleken te zijn vervangen en op de deuren hing een brief waarin Van Wolferen kond deed van de sluiting.
Op 28 december stuurde de directrice een brief naar ouders en personeel waarin zij hen opriep zich voor 3 januari bij Honki Ponk te melden. Wie dat niet deed, hoefde niet terug te komen. Wie wel prijs stelde op verdere samenwerking, was volgens Van Wolferen vanaf 8 januari weer welkom.
Het personeel heeft op die - 'die heeft geen enkele rechtsgeldigheid' - niet gereageerd. Het besloot zich echter om juridische redenen gisteren wel te melden voor het werk.
A. Lansbergen, woordvoerdster van het personeel: 'We zijn geweest, maar we konden er niet in. Contact met mevrouw Van Wolferen blijkt onmogelijk te zijn. Ze heeft een geheim nummer genomen en op faxen reageert ze niet. Tot het kort geding op donderdag werken wij nu niet meer.' Ouders hielden hun kinderen gisteren weer thuis.
Een groep van 196 ouders en nog vier partijen eisen donderdag in kort geding dat het bestuur van de kinderopvang - dat nu bestaat uit Van Wolferen en de advocaat P. de Bruin, beiden trouw volgelingen van de omstreden iatrosoof J.P. de Kok die zij als adviseur hebben aangesteld - met drie nieuwe leden hebben aangevuld. Het bestuur van Honki Ponk was gisteren onbereikbaar voor commentaar.
Copyright Algemeen Dagblad