Honki Ponk vandaag weer open
Aantal ouders nog huiverig om kinderen weer naar verblijf te sturen

Van een onzer verslaggeefsters

Schiedam - Het Schiedamse Kinderdagverblijf Honki Ponk opent vandaag weer al zijn vestigingen. Dat heeft het nieuwe bestuur gisteren bekend gemaakt. Personeel dat is ontslagen door het vorige bestuur, onder leiding van M. van Wolferen en P. de Bruin, kan weer aan het werk.

Van Wolferen en de Bruin zijn vrijdag op non-actief gesteld. Zij zullen zich niet meer op de vestigingen van het kinderopvangverlijf laten zien, is de afspraak. Het ontslag van Van Wolferen als directeur zal worden aangevraagd. Bovendien heeft het duo zaterdag onder meer een kopieerapparaat en een computer teruggezet bij een van de vestigingen. J. de Jong, voorzitter van het nieuwe bestuur: "We hebben de indruk gekregen dat het wat hen betreft nu echt over en uit is."
Ouders en personeel waren gisteren een groot deel van de dag samen in activiteitencentrum de Blauwe Brug om over de toekomst van Honki Ponk te praten. Uit deze gesprekken bleek dat het merendeel van de ouders zijn kinderen terug wil brengen, maar dat een aantal nog steeds twijfelt. De Jong: "Zij hebben vertrouwen in het nieuwe bestuur, maar weten nog niet of zij hun kinderen willen toevertrouwen aan het huidige personeel."

Volgens A. Lansbergen, woordvoerster van het personeel, is de invloed van de iatrosoof J.P. de Kok - die onder Van Wolferen adviseur was van van Honki Ponk en die de aanleiding was voor de crisis - op de leidsters echter minimaal geweest. Toch zullen met ieder personeelslid gesprekken worden gevoerd om het vertrouwen zo veel mogelijk te herstellen. Veranderingen in de bestuursvorm moeten onmogelijk maken dat slechts enkele mensen zo'n grote crisis kunnen veroorzaken als Honki Ponk heeft doorgemaakt.

Penningmeester G. Bos zal vandaag de administratie doorlichten. Vooralsnog lijkt er geen sprake te zijn van malversaties, maar wat precies de banktegoeden zijn, is nog niet bekend. Ook moet zo snel mogelijk een interimdirecteur worden aangesteld, die orde op zaken zal stellen. Tot die tijd besturen de vestigingsmanagers van Honki Ponk en het bestuur het kinderdagverblijf.

De drie nieuwe bestuursleden doen het bestuurswerk naast hun gewone banen. Bos is orthopedagoog, De Jong is als directeur verbonden aan de Erasmus Universiteit en W. Rozenboom is advocate. Zij heeft kinderen op Honki Ponk.

Copyright: Algemeen Dagblad