Bron: Het Nieuwe Stadsblad van woensdag 17 maart 2004

Een artikel van Renske Verbeek

SCHIEDAM - Er wordt niet alleen aan de weg getimmerd bij kinderdagverblijf Honki Ponk, de afgelopen maanden is er ook letterlijk getimmerd aan het pand aan de Schiedamseweg. Weg met het oude imago, alle zeilen worden bijgezet om Honki Ponk de uitstraling te geven die het verdient.

'Vrolijk' is de juiste omschrijving van de nieuwe uitstraling. Felrode deuren, mooie blauwe lambrisering en een opvallende vloerbedekking. Vorige week zijn de deuren opnieuw geopend en kunnen er weer dertig kinderen iedere dag naar hartelust spelen. Sinds de komst van nieuwe directeur Monique Dongelmans (45) is er geen 'gras-eet' en 'uit bomen val' filosofie meer, maar krijgen de kinderen de ruimte te spelen in een prettige omgeving.

Uitgewoond
"Mijn doelstelling was dat ik mijn eigen kinderen met een goed gevoel zou durven achterlaten bij Honki Ponk. Toen ik hier in juli begon, had ik mijn kinderen voor geen goud hier duirven te brengen. Ik was erg geschrokken bij mijn eerste aanblik van het pand. Het was gewoon uitgewoond", vertelt Dongelmans, zelf moeder van drie kinderen. De afgelopen maanden is er door alle betrokkenen hard gewerkt aan de verbouwing van de locatie aan de Schiedamseweg.
Naast het werken aan de uitstraling van het pand, heeft Honki Ponk ook wat vernieuwd aan het aanbod in Noord. Vanaf 10 maart is er ook ruimte voor baby's vanaf 6 weken. "Het personeel is bijgeschoold en de ruimte is er ideaal voor. Beneden zitten de peuters en de baby's. Boven kunnen de kinderen van 4 tot en met 8 jaar terecht. In samenwerking met de gemeente hebben we nu echt wat moois te bieden", zegt de directeur trots.

Imago
Dongelmans heeft veel vergelijkingsmateriaal. Tot juli 2003 was zij werkzaam als manager kinderopvang in een stadsdeel van Amsterdam. "Zonder Amsterdam tekort te doen, ben ik ontzettend trots op de werkwijze van Honki Ponk. De medewerkers zijn geweldig en het pedagogisch handelen is van grote kwaliteit", stelt Dongelmans. "Er schortte een hoop aan het imago van Honki Ponk.
Zelfs landelijk gezien is de naam niet optimaal. Ik ben mijn uiterste best aan het doen, het negatieve beeld te weerleggen. Geen flauwekul meer met die iatrosofie."Met deze verbouwing, een nieuwe website in aankomst, duidelijke informatieboekjes en een grote inzet van de medewerkers en de gemeente, probeert Honki Ponk weer het goede beeld te krijgen, wat het kinderdagverblijf toekomt. Een samenwerking met Stichting Kinderopvang Schiedam zit er niet in. "Honki Ponk heeft een goed bestaansrecht en uitbreiding is in zicht. Het ziet er naar uit dat we een pand gaan openen op het terrein van het Vlietland Ziekenhuis en zwembad Groenoord. Op de korte termijn is samenwerking geen optie", aldus Dongelmans.

Meer informatie is te vinden op www.kinderopvangmundo.nl.