Geachte burgemeester Gisteravond heeft uw collega Groeneweg ouders toegesproken over de situatie bij HonkiPonk. Aan de ene kant heb ik waardering voor de inzet van de gemeente aan de andere kant werd gisteravond de indruk gewekt dat er eigenlijk geen harde maatregelen tegen De Bruin en Van Wolferen genomen worden. Begin januari - eigenlijk nu reeds weken - staan honderden jonge kinderen opnieuw op straat. Ouders zoeken in al hoeken en gaten naar tijdelijke en definitieve oplossingen. Echter.. alles draait om medewerking en geld. Het organiseren van ouderavonden, voorbesprekingen, organiseren van acties, het aanspannen van rechtszaken tegen De Bruin cs en niet te vergeten de noodopvang kosten handen vol geld.

Ik heb als verontruste vader twee vragen:
1. Kunt u niet een noodfonds oprichten om in ieder geval een aantal basiskosten te dekken?
2. De morele en deskundige steun van de gemeente omzetten in daden door bijvoorbeeld de Harg te huren en deze op dezelfde basis als Honki Ponk te gedogen zodat ouders in het conflict met De Bruin in ieder geval met een gerust hart de komende periode tegemoet kan zien en hun pijlen vooral op De Bruin cs kunnen richten.

Het laatste dat de gemeente Schiedam binnen haar grenzen moet hebben is straks een mooi pand aan de Piersonstraat waarin een iatrosopisch centrum is gevestigd waar een ieder zich kan laten behandelen door de Kok en Van Wolferen tegen hoge vergoedingen. Dat zal opnieuw een deuk geven aan het imago van Schiedam.

Groet

Loek Montulet
Zeer verontruste vader
Oranjetiphof 19
Schiedam
0102470090