Nieuwsbrief van de oudercommissies van Honki-Ponk

Maandag 08 januari 2001

Beste ouders, verzorgers

Het kortgeding tegen de Stichting Kinderopvang Honki-Ponk en bestuursleden Marja van Wolferen en Pieter de Bruin dient donderdag 11 januari a.s. om 09.00 uur bij de rechtbank te Rotterdam.

LET OP !! Het tijdstip is door de rechtbank verzet naar : 09.00 uur !!

De oudercommissies roepen alle belangstellenden op het kortgeding bij te wonen. De rechtbank is gevestigd op de Kop van Zuid, Wilhelminaplein 100 te Rotterdam. Aan de balie op de begane grond kun je je melden en krijg je te horen op welke verdieping en in welke zaal je moet zijn. Iedereen mag het kortgeding bijwonen, waarschijnlijk is ook de pers aanwezig. De zitting kan een uur duren, echter het vorige kortgeding duurde ruim twee uur.

Het is gebruikelijk dat de president binnen een week uitspraak doet, maar waarschijnlijk zal dit eerder gebeuren. Op de zitting zal de president melden wanneer hij uitspraak doet.

Automobilisten kunnen via de Erasmusbrug naar de Kop van Zuid rijden. Als je de brug afkomt zie je het grijze gebouw van de rechtbank recht voor je, aan de linkerkant van de weg. Het vinden van een parkeerplaats is niet makkelijk, na de brug gelijk rechts bij café Rotterdam is een groot parkeerterrein ( betaald parkeren ! ).

De tram stopt voor de deur van de rechtbank. Vanaf station Schiedam-centrum gaat om 08.29 uur een trein naar Rotterdam CS. Vanaf het plein voor het station gaat om 08.39 uur tramlijn 20 richting Kop van Zuid. Aankomst is om ongeveer 08.47 uur.

Ook is de rechtbank goed bereikbaar met de metro. Vanaf het Marconiplein kun je om 08.31 uur de metro richting Churchillplein nemen, overstappen op Beurs, daar gaat om 08.44 uur de metro naar Rotterdam-Zuid. Uitstappen bij de halte Wilhelminaplein. Volgens de RET ben je dan even voor 09.00 uur bij de rechtbank.

De oudercommissies zijn van plan om, na de uitspraak van de rechter, een avond te organiseren om alle ouders en personeel te informeren over de stand van zaken. Zodra bekend is wanneer de rechter uitspraak doet, brengen de oudercommissies weer een nieuwsbrief uit met de uitnodiging voor deze avond.

Maandagmorgen bleek dat alle vestigingen van Honki-Ponk gesloten blijven. De ouders en het personeel waren hiervan niet op de hoogte gesteld. De ouders die problemen hebben om opvang voor hun kind(eren) te vinden en de ouders die mogelijkheden hebben om kinder-opvang te bieden, kunnen contact opnemen met Marloes Hoppstein ( tel. 4266235 ).

De oudercommissies