Binnenland, donderdag 4 januari

Ouders Honki Ponk naar rechter

Van onze verslaggever

De gemeente Schiedam en personeel en ouders van kinderdagverblijf Honki Ponk stappen naar de rechter. Zij eisen dat de directrice van Honki Ponk, M. van Wolferen, akkoord gaat met de voordracht van drie nieuwe bestuurleden.

De komst van de nieuwe bestuursleden zou de ouders in staat stellen zich te ontdoen van de omstreden Van Wolferen, omdat alleen het bestuur van Honki Ponk haar kan ontslaan. De ouders leven op voet van oorlog met Van Wolferen sinds zij de veroordeelde alternatieve genezer J. de Kok binnenhaalde als pedagogisch adviseur. Personeel meldde zich massaal ziek, ouders hielden hun kinderen thuis.

Van Wolferen en P. de Bruin, advocaat van De Kok, zijn de enige bestuursleden nadat eind vorig jaar de overige drie vertrokken na ruzie met De Bruin. De ouders schuiven nu ťťn kandidaat naar voren, het personeel twee.

De Kok werd in 1994 veroordeeld tot twee jaar cel nadat hij een patiŽnte zozeer had opgezet tegen de reguliere geneeskunde dat zij bijna overleed aan een longontsteking. Een jaar eerder probeerde De Kok de lijkschouwing van een van zijn patiŽnten te belemmeren, wat hem op twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf kwam te staan.

Copyright: Trouw