Ouders Honki Ponk dagen directrice voor rechter

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Schiedam en ouders en medewerkers van kinderdagverblijf Honki Ponk in Schiedam dagen het bestuur van de instelling voor de rechter. In een kort geding eisen ze volgende week donderdag dat directrice M. van Wolferen en haar rechterhand P. de Bruin het bestuur aanvullen met drie nieuwe leden.

De ouders en medewerkers zijn boos op de directrice omdat zij vorig jaar zonder de ouders daarin te kennen de veroordeelde iatrosoof J. de Kok als adviseur het kinderdagverblijf binnenhaalde. Uit onvrede over die handelwijze stapte een deel van het bestuur op. Uit protest weigeren medewerkers sinds eind vorig jaar aan het werk te gaan en houden ouders al enkele weken hun kinderen thuis.

Van Wolferen maakte onlangs bekend van geen wijken te willen weten en vast te houden aan De Kok als adviseur. De ouders, medewerkers en de gemeente Schiedam probeerden vervolgens door drie nieuwe bestuursleden aan te dragen invloed uit te oefenen op het handelen van Van Wolferen en De Bruin. Van Wolferen legde de voordracht echter naast zich neer.

Volgens artikel 299 van het Burgerlijk Wetboek is Van Wolferen echter verplicht het bestuur aan te vullen tot het oorspronkelijke aantal van vijf leden. De ouders hopen nu dat de rechter Van Wolferen verplicht de drie door hen voorgedragen bestuursleden op te nemen. Directrice Van Wolferen wil niet reageren.