Personeel kinderdagverblijf Honki Ponk op straat gezet

ANP - Tientallen personeelsleden van het kinderdagverblijf Honki Ponk in Schiedam zijn ontslagen. De vestigingshoofden, de leidsters en de huishoudelijk medewerkers hebben dinsdag per aangetekende brief vernomen dat hun arbeidsovereenkomst is opgezegd. Ook een aantal leidsters dat ziek thuis zit, staat op straat.

Het stichtingsbestuur verwijt het personeel 'disloyaliteit'. Ook het feit dat de medewerkers niet hebben gereageerd op een ultimatum om zich begin januari bij de directie te melden, heeft bijgedragen aan het ontslag, aldus het schrijven van directrice M. van Wolferen.

Volgens een woordvoerder van de Abvakabo FNV hebben twintig medewerkers zich bij de bond gemeld. Volgens de woordvoerder is sprake van een 'zeer rare situatie'. De brief van Van Wolferen aan de medewerkers bestempelt hij als 'amateuristisch'. Inmiddels zijn verscheidene juristen van de Abvakabo FNV met de zaak bezig.

Het conflict bij Honki Ponk draait om de eerder veroordeelde iatrosoof J. de Kok, die door directrice M. van Wolferen als adviseur is aangetrokken. De gemeente Schiedam, de ouders en het personeel bij Honki Ponk vinden de aanwezigheid van De Kok onaanvaardbaar.

Tot nu toe heeft Van Wolferen zich echter niets aangetrokken van de kritiek van de ouders. Met behulp van een kort geding bij de rechtbank donderdag hopen ouders, medewerkers en gemeente invloed te kunnen uitoefenen op het bestuur.

Copyright De Volkskrant